4 מתכוני סופגניות

סופגנייה קלאסית

חומרים לכ-20 סופגניות:

1 כוס חלב פושר (או מים)
30 גרם שמרים טריים
5 כוסות קמח
100 גרם חמאה בטמפ' החדר
2/3 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית שטוחה מלח
קליפה מחצי לימון
2 כפות ברנדי

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השמרים בקערה עם 1/4 כוס חלב. מכניסים למיקסר את הקמח, הסוכר, הביצים, יתרת החלב, תמצית הוניל, קליפת הלימון והברנדי ומערבבים בוו לישה קלות.
2. מוסיפים את השמרים ומערבבים כ- 2 דקות. מוסיפים את המלח ומערבבים כ-2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהבצק חלק ונפרד מדפנות המיקסר.
4. מפזרים על הבצק מעט קמח, מכסים במגבת לחה ונותנים לו לתפוח כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
5. חובטים בבצק, מכסים אותו שוב ומכניסים למקרר ל-3 שעות.
6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומכינים כדורים (כל כדור כ-50 גרם). מניחים על מגש עם נייר אפייה משומן, ומתפיחים כשעה או עד שהסופגניות מכפילות את נפחן.
7. מחממים שמן עמוק, בסיר או מחבת עמוקה, לחום בינוני של כ-170 מעלות.
8. מכניסים את הסופגניות הפוכות לתוך השמן כך שהחלק התחתון עכשיו פונה כלפי מעלה. מטגנים כל צד כ- 2 דקות עד שהסופגנייה שחומה.

כדאי לבדוק את הסופגנייה הראשונה ע"י חצייתה ולוודא שהיא אכן טוגנה כראוי, במידה ובאמצע הסופגנייה יש עדיין בצק סימן שהשמן חם מידי.
ולבסוף, מזלפים לתוך הסופגנייה ריבה איכותית .

ספינג' מרוקאי

מרכיבים:

1 קילו קמח
170 גרם סוכר
800-850 מ"ל מים פושרים
כף 1 שטוחה של מלח
50 גרם שמרים טריים
1/2 קילוגרם סוכר לציפוי
שמן תירס לטיגון

אופן ההכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק במשך כמה דקות, עד שהבצק מרגיש אלסטי דביק.
מכסים בניילון ומתפיחים כחצי שעה. "מפילים" את הבצק ולשים כדקה. מכסים שוב בניילון, ומתפיחים חצי שעה נוספת. חוזרים על התהליך עוד פעמיים.

2. לקראת סוף התפיחה מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק. מקרבים את קערת בצק הספינג' למחבת, ומכינים בצד קערה עם מים פושרים. טובלים את הידיים במים, נוטלים נוטלים מעט מבצק הספינג' בידיים, יוצרים חור בבצק בעזרת האצבעות

3. מטגנים מצד אחד עד שמזהיב, הופכים, וממשיכים בטיגון עד שגם הצד השני מוזהב. מעבירים בעזרת כף מחוררת למגש מרופד בנייר סופג. טובלים את הספינג' בסוכר ומצפים
אותו מכל צדדיו.

פאפאנש- סופגניה רומנית

לכ- 16 סופגניות:

400 גר' קמח
20 גר' שמרים טריים
2 ביצים
4 כפות סוכר
שקית וניל
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חלב
גרד מתפוז
200 גר' גבינת אורדה או ריקוטה
לרוטב:
6 כפות שמנת חמוצה
שקית סוכר וניל
רוטב דובדבנים או ריבה עם פרי- כפית לכל סופגניה

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר להמיס את השמרים עם מעט חלב וכפית סוכר.
לאחר שהשמרים תססו מעט להוסיף קמח, סוכר חלב ,ביצים. להתחיל לערבב.
תוך כדי לישה לשלב את הגבינה ולבסוף את המלח.
להעביר את הבצק לקערה משומנת מעט , לכסות בניילון ולהניח להתפחה של כשעה.
לאחר שעה לרדד את הבצק לעובי של כ- 2 ס"מ.
לקרוץ עיגולים עם חור כדוגמת דונאטס. את העיגול הקטן להשאיר גם להתפחה.
לכסות להניח להתפחה של עוד כשעה.
לטגן בשמן עמוק , גם את העיגולים הקטנים.
להגשה – לסדר דונאטס ומעליו עיגול מטוגן.
לערבב 4 כפות שמנת חמוצה עם שקית סוכר וניל.
להניח מעל הסופגנייה מעט מהשמנת ומעל רוטב דובדבנים.
לרוטב הדובדבנים – אפשר להשתמש גם בקונפיטורה מדוללת במעט מים רותחים.

צ'ורוס – סופגניות דרום אמריקאיות

מרכיבים:

2 כוסות מים
200 גרם חמאה
3 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
2 וחצי כוסות קמח
3 ביצים
שמן לטיגון עמוק
סוכר מתובל במעט קינמון, להגשה

אופן ההכנה:

1. מרתיחים בסיר מים עם חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים על האש עד לקבלת בצק אחיד. מסירים מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. מערבלים 3-2 דקות במהירות בינונית לצינון חלקי של הבצק. מוסיפים את הביצים אחת אחת – מחכים שהבצק יתפרק ויתחבר חזרה אחרי הוספת כל ביצה.
2. בסיר חדש מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם פייה משוננת רחבה ומזלפים פסים באורך כ-10 ס"מ לשמן החם. מטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים. מגלגלים את

הדפס