תבשיל קציצות עסיסי ופיקנטי- ניצה ששון

מרכיבים:

לקציצות:

750 גרם בשר בקר, טחון טחינה כפולה
1 ביצה
מעט קינמון
מעט מלח
מעט פלפל שחור טחון
מעט כמון
2-3 פרוסות חלה
1 עגבנייה בינונית
1 בצל, קצוץ ומטוגן קלות
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים

לרוטב:

800 גרם עגבניות קלופות בקופסת שימורים
2 בצלים
מעט שמן, לטיגון
1/4 כפית סוכר

אופן ההכנה:

• קוצצים את הבצל גס ומטגנים באטיות, מוסיפים את העגבניות ואת הסוכר, מועכים את העגבניות מעט, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומניחים לרוטב להתבשל.
• טורפים בקערה את הביצים עם התבלינים ומוסיפים את הבשר הטחון.
• משרים את הלחם במים, מסירים את הקרום, סוחטים היטב בין כפות הידיים ומעבירים לקערה עם הבשר. מגררים פנימה עגבנייה שלמה (ללא הקליפה) ומוסיפים את הבצל והפטרוזיליה. מערבבים היטב.
• מכינים מהתערובת קציצות עגולות ומעבירים לסיר עם הרוטב. מבשלים כ-30 דקות מעל להבה נמוכה בסיר מכוסה

הדפס