דלג לתוכן המרכזי

שקשוקה תרד ומנגולד עם רוטב שום בתוך לחם דגנים

מצרכים:
שקית תרד קפוא, מופשר וסחוט מעל רשת צפופה
2 חבילה מנגולד חתוך: גבעולים דק והעלים גס
5 שיני שום פרוסות
50 גרם חמאה
1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
1 מיכל שמנת מתוקה
⅓ כוס רוטב שום מוכן
מלח, פלפל
150 גרם גבינת פרמז'נו מגורדת
ביצים לפי הצורך

אופן הכנה:
מאדים בסיר את החמאה עם הבצל והשום כחמש דקות. מוסיפים את גבעולי המנגולד וממשיכים לערבב כ2-3 דקות. מוסיפים את התרד הטחון ומבשלים חמש דקות נוספות. מוסיפים את עלי המנגולד ומערבבים. מוסיפים את השמנת המתוקה ורוטב השום ומבשלים כ 10-15 דקות. מוסיפים מלח ופלפל.
מורידים את החלק העליון של הלחם, מרוקנים את החלק הפנימי. יוצקים פנימה את השקשוקה החמה, שוברים ביצים כמספר הסועדים.
מחממים תנור ל- 200 מעלות.

מכניסים את הלחם לתנור לכ- 10 דקות או עד שהביצים במידת העשייה הנכונה, מגישים חם.

למתכון המלא:
http://www.facebook.com/note.php?save