שקשוקה פיקנטית ליד הבגט

המצרכים (4 מנות):

• ¼ כוס שמן זית
• 2 שיני שום קצוצות
• 1 כף פלפל-צ'ומה
• 2 פלפלים אדומים חריפים קצוצים גס
• 2 פלפלים אדומים טריים חתוכים לקוביות
• 2 עגבניות קצוצות גס
• מלח, פלפל שחור טחון טרי
• 4-5 ביצים טריות

אופן ההכנה:

• מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים תוך ערבוב כדקה. מוסיפים את הפלפל-צ'ומה וממשיכים לטגן עוד כדקה.
• מוסיפים את העגבניות ומעט מים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כחמש דקות יחד.
• שוברים את הביצים פנימה בזהירות, אחת אחת, ומבשלים על להבה נמוכה, עד שהחלבון מתייצב והחלמון רך ורוטט.
* ניתן להוסיף לתבשיל לפני הוספת הביצים תוספות מגוונות כגון: גבינה בולגרית/ עיזים מפוררת או גירסה בשרית עם פרוסות נקניק קבנוס

מתכון: ניצה ששון

הדפס