שכבות- טורט פירות- אלונה זוהר

למצרכים:
6 ביצים
1 ספל סוכר
1.5 ספלים קמח
2 כפיות אבקת אפיה
4 כפות שמן
גרידה מ-1 לימון
וניל

לקרם:
3 חבילות שמנת מתוקה (500 מ”ל)
9 כפות סוכר

לעיטור:
פירות העונה

להכנה:
1. להקציף 6 חלבונים עם 1 ספל סוכר לקצף יציב וקשה.
2. לערבב בקערה נפרדת חלמונים+ שמן+ גרידת לימון+ וניל.
3. לאחד את החלמונים עם הקצף בתנועות קיפול.
4. בקערה נוספת לערבב היטב את הקמח עם האבקת אפיה ולהוסיף לבלילה.
5. לשים בתבנית עגולה גודל 26 או מלבנית בינונית.
6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל- 25-30 דקות.
7. לקרר היטב את העוגה.
8. להקציף 2 שמנת מתוקה עם 6 כפות סוכר לקצפת יציבה.
9. לחתוך את העוגה לשתי שכבות.
10. על החלק התחתון מורחים קרם ומסדרים פירות. מחזירים את החלק העליון ל העוגה וגם עליו מורחים קרם ומסדרים פירות שאוהבים

הדפס