שטרודל תפוחים

ממלאים בצק עלים בצימוקים, תפוחים, קינמון ומייפל ויש לכם שטרודל תפוחים מפנק במיוחד

מרכיבים:
6 תפוחי עץ גדולים מזן גרני סמית'
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס סירופ מייפל
50 גרם צימוקים
2 כפיות קינמון
2 כוסות יין אדום מתוק
1 חבילת בצק עלים (400 גרם)
להברשה: 100 גרם חמאה (או מרגרינה), מומסת
½1 כוסות פירורי לחם
לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מקלפים את התפוחים, מנקים מליבה ופורסים דק מאוד.
2. מבשלים בסיר את פרוסות התפוחים, הסוכר, המייפל, הצימוקים, הקינמון והיין על אש בינונית כ-25 דקות, עד שהתפוחים רכים והנוזלים מתאדים בחלקם. מסננים..
3 . מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה דק. מברישים קלות בחמאה.
4. מפזרים על כל עלה בצק חצי מכמות פירורי הלחם ומניחים חצי מכמות תפוחי העץ לאורך, בצד הקרוב אליכם. מגלגלים את הבצק עם המלית כגלילה מהצד הקרוב אליכם והחוצה.
5. מניחים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חורצים בכל אחת שניים-שלושה חריצים אלכסוניים ומברישים בחמאה מומסת. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות).
6. אופים 10 דקות, מנמיכים את החום ל-190 ואופים 25-20 דקות נוספות, עד לקבלת גוון זהבהב. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
בתיאבון!

הדפס