רוגלעך – רויטל אמיר

חומרים לבצק:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
3 שקיות סוכר וניל
1 ביצה גודל L
1 חלמון מביצה גודל L
100 גרם חמאה מומסת (לא חמה)
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
180 מ"ל חלב (3/4 כוס)
1/2 כפית מלח

מלית:
500 גרם ממרח שוקולד
100 גרם שוקולד מריר מגורר

1 ביצה טרופה
100 גרם סוכר
120 מ"ל מים

אופן הכנה:
1. לנפות קמח לקערת המערבל
2. להוסיף שמרים ולפורר אותם לתוך הקמח (במקרה של שמרים יבשים יש לערבב אותם לתוך הקמח)
3. להוסיף את שאר החומרים מלבד המלח ולערבל במהירות איטית חמש דקות להוסיף את המלח ולערבל במהירות בינונית שלוש דקות לקבלת בצק אחיד וגמיש. להעביר את הבצק לקערה משומנת (שמים כף אחת של שמן קנולה בקערה) ולשמן את הבצק מכל צדדיו. לכסות בניילון נצמד ולתת לבצק לתפוח כשעה להכפלת נפח
4. בזמן שהבצק תופח נכין סירופ סוכר,יש להרתיח יחד סוכר ומים בסיר קטן למשך ארבע דקות
5. לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים בגודלם לעצב מהם כדור ולהניח על משטח מקומח מכוסים במגבת מטבח נקייה
6. לרדד על משטח מקומח כדור של הבצק למלבן ,למרוח ברבע מכמות ממרח השוקולד ולפזר מעל רבע כמות מהשוקולד המגורר
7. מקפלים את הבצק לחצי, בעזרת גלגלת או סכין חד לחלק את הבצק ל- 8 משולשים שווים בגודלם ולגלגל אותם לצורת רוגלעך, להניח בתבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה. להכין את שאר כדורי הבצק באותה דרך. להתפיח את הרוגלעך 30 דקות למרוח אותם בביצה טרופה ואלפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 12-15 דקות לקבלת צבע זהוב יפה להבריש בסירופ סוכר

הדפס