קראנץ שוקולד – אלונה זוהר

למצרכים:

לבצק:

1 קג קמח
2.5כפות שמרים יבשים
200גרם חמאה מומסת
4ביצים
1 כוס סוכר
כף שטוחה של מלח
כ- 250 סמ״ק חלב
גרידת לימון, וניל (אופציה – לא חובה)

למילוי:

ממרח שוקולד
פירורי ביסקוויט גרוסים דק

לגימור:

ביצה טרופה
פירורי ביסקוויט

להכנה:

לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה. את החלב להוסיף בסוף באופן הדרגתי. לא חובה לשים את כל הכמות ולחילופין אולי תזדקקו למעט יותר. ללוש את הבצק 5 דקות עד שהוא אחיד, איננו דביק, אלסטי ונעים לעבודה. להניח לתפיחה (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
לחלק את הבצק לארבע. לרדד על משטח מקומח, למרוח ממרח שוקולד, לפזר פירורי ביסקוויט ולסגור לרולדה. את הרולדה חותכים באמצע ומסובבים את 2 החלקים שנוצרו כמו בורג, כאשר הצד הפתוח תמיד לכיוון למעלה.
להעביר לתבנית משומנת, למרוח בביצה טרופה, לפזר פירורי ביסקוויט ולהניח להתפחה. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה. אחרי קירור לפזר אבקת סוכר.

הדפס