דלג לתוכן המרכזי

קרואסון חמאה

בצק קרואסון:
1 ק"ג קמח לחם
50 גרם שמרים טריים
20 גרם מלח
כוס ורבע סוכר
3/4 1 מים קרים
1 ביצה
100 גרם חמאה רכה
400 גרם חמאה קרה לקיפולים

אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בתוך המיקסר ומערבבים עם וו לישה במהירות נמוכה כ-2 דקות, מעבירים למהירות בינונית ומערבבים כ-7 דקות נוספות. מוציאים את הבצק מהמיקסר, לשים לכדור ונותנים לו לנוח כחצי שעה בטמפרטורת החדר כשהוא מכוסה במגבת.
לוקחים את החמאה הקרה, חותכים לקוביות ומכניסים למיקסר עם גיטרה.
מערבבים את החמאה קלות, עד שהיא הופכת אחידה.
פורסים ניילון נצמד, מפזרים מעט קמח, מוציאים את החמאה מהמיקסר ומשטחים אותה על גבי הקמח לריבוע אחיד של כ- 15X20 ס"מ, מפזרים מעל מעט קמח, מכסים בניילון ומכניסים למקרר.
לאחר כחצי שעה, מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-1 ס"מ, מעבירים את הבצק לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
מוציאים את הבצק והחמאה מהמקרר, מניחים את החמאה במרכז מלבן הבצק וסוגרים את הבצק כך שקצה אחד יגע בקצה השני. מרדדים בעזרת מערוך וסוגרים קיפול 4 (ניתן לראות בסרטון). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לעוד כשעה. מוציאים מהמקרר ועושים עוד קיפול 4. (בשלב הזה ניתן להקפיא את הבצק. כשרוצים להשתמש בו שוב, יש להפשיר את הבצק ללילה במקרר) מכניסים לקירור לעוד כשעה והבצק מוכן לעבודה.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ- 3 מ"מ, חותכים משולשים, מגלגלים לצורת קרואסון, מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומתפיחים עד שהקרואסון מכפיל את גודלו.
מחממים תנור ל- 180 מעלות, מורחים את הקרואסון בביצה ומכניסים לתנור. מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים כ- 20 דקות או עד שהקרואסון זהוב.