פרצל – בייגל אמריקאי – אלונה זוהר

לבצק:
1 ק"ג קמח
20 גרם מלח
20 גרם סוכר
50 גרם שמרים לחים
כ- 500 סמ"ק מים
לבישול הבייגל:
1 ליטר מים
100 גרם סוכר
30 גרם מלח
1 כף סודה לשתייה.

אופן ההכנה:
לשים היטב את כל הרכיבי הבצק.
להניח לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה וחצי
לחלק לעיגולים במשקל של כ 80 גרם ולעשות חור באמצע.
בסיר שמים מים, סוכר, מלח וסודה לשתייה ולהביא לרתיחה.
להכניס פנימה כל בייגל עד שתופח ולהעביר לתבנית עם נייר אפיה.
לפזר מלח גס/שומשום/ שומשום שחור או כל טופינג שאוהבים
לאפות בחום של 200 מעלות למשך 15-20 דקות

הדפס