פנקייק פירות יער וגאנש שוקולד לבן – ניצה ששון

מתכון ל-10 פנקייקים

מרכיבים:

כוס קמח
2 כפות סוכר
קורט מלח
2 כפות שמן
כוס חלב
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות תמצית וניל
1 ביצה
מצרכים לתוספות:
200 גר' פירות יער קפואים
2 כפות סוכר
מיץ לימון מחצי לימון
100 גר שוקולד לבן
50 גר' שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

• מערבבים את כל החומרים היבשים בתוך קערה
• יוצרים גומה ולתוכה מוסיפים את החלב ביצה טרופה והשמן.
• בוחשים בעזרת כף עץ עד שאין גושים. ממתינים 5 דקות
• יוצקים את התערובת באמצעות מצקת קטנה למחבת טפלון. לשמן קלות מדי פעם.

לטגן על אש בינונית כ- דקה מכל צד
• רוטב פירות יער: מכניסים לסיר קטן את פירות היער, מיץ הלימון והסוכר. מביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות. מצננים היטב.
• גאנש שוקולד: בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את השוקולד הלבן, מערבבים עד שנוצרת תערובת חלקה

הרכבת המנה:

מסדרים ערימת פנקייקים על צלחת.
שופכים בנדיבות מעל הפנקייקים את השוקולד הלבן ומעל את רוטב פירות ומגישים

הדפס