דלג לתוכן המרכזי

פלטת קרוסטיני צבעונית

אופן הכנה:

פורסים באגט לפרוסות, מסדרים על תבנית.
מזליפים כף שמן זית, זורים קורט מלח ו-½ כפית פלפל, ואופים לטוסט.

מתחילים בהכנת הממרחים:
אפונה וטחינה:
במעבד מזון, טוחנים:
1 כוס אפונה עדינה מבושלת, 3 כפות טחינה גולמית, 2 שיני שום, ½1 כפות מיץ לימון, קורט פלפל וקורט מלח.
פלפלים קלויים:
במעבד מזון, טוחנים:
300 גר' פלפלים קלויים, 2 כפות שמן זית, 2 כפות אגוזי פקאן, ½ כפית עלי טימין, ½ כפית פלפל, ½ כפית מלח
ריקוטה, דבש ואגוזים:
קוצצים גס בסכין חופן אגוזי מלך.

פטה, תותים ובלסמי:
בסכין פורסים לפרוסות דקות כמה תותים.

צילחות:
מורחים ממרח אפונה, עליו מסדרים פרוסות צנונית ומפזרים עלי טימין.
מורחים ממרח פלפלים ועליו מסדרים פרוסות מלפפון ירוק ואגוזי פקאן.
מורחים ריקוטה (3 כפות) ומזלפים עליה דבש, מפזרים אגוזי מלך.
מניחים קוביות פטה, עליהן מניחים פרוסות תותים ומזליפים חומץ בלסמי.
לוקחים ביס!