פיתות עם זעתר

פיתות עם זעתר בהכנה ביתית שישדרגו את החג שלכם ויהיו נפלאות במדורה המשפחתית!

מרכיבים:
1 קילו קמח
25 גרם שמרים – טריים (או קילו קמח שמרים)
1 כף סוכר
0.5 כפית מלח
0.5 ליטר מים – בחורף פושרים, בקיץ בטמפרטורת החדר
זעתר – טחון (מעורב עם שומשום ועם סומק), הכמות לפי הטעם
שמן זית

אופן ההכנה:
שמים בקערה את הקמח ומפוררים עליו את השמרים. מוסיפים את הסוכר, המלח והמים ולשים בידיים במשך 15-12 דקות (או במיקסר כ- 8 דקות), עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.
נותנים לבצק לנוח כ- 15 דקות.
לוקחים חתיכה מהבצק ומגלגלים אותה לכדור בין כפות הידיים: הבצק מונח על כף יד אחת פרושה, והיד השניה מעוגלת ומעצבת את צורת הכדור, שתחתיתו נשארת שטוחה. ממשיכים להכין כך כדורים מכל הבצק ומניחים בצד לתפיחה במשך כעשר דקות. בעזרת מערוך מרדדים קלות את הכדורים על משטח מקומח, עד שנוצרים עיגולים בגודל של פיתות. דוקרים את הכדורים במזלג.
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) ומשמנים תבנית אפייה. מערבבים את אבקת הזעתר עם כמה כפות שמן זית, ומפזרים את העיסה על הפיתות. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהפיתות מזהיבות.

הדפס