פיצה של בית –אלונה זוהר

מצרכים:

לבצק
500 גרם קמח עם שמרים
1/4 כוס שמן
2 כפות סוכר חום בהיר
1/2 כף מלח
1 ביצה קטנה
כ- 200 סמ”ק מים פושרים (לא לשים הכל יחד אלא בהדרגה, אם צריך עוד להוסיף)

לטופינג:
1.5 חב’ רסק עגבניות קטן
1.5 כף תבלין אורגנו מיובש
2 שיני שום
3 כפות שמן זית
1.5 כפית מלח
2 כוסות גבינה צהובה מגורדת
אופציה: עגבניות שרי חצויות ועלי מארבעה ענפי אורגנו טריים

אופן הכנה
1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל הרכיבים כ- 7 דקות. מכסים ומניחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה ורבע)
2 מרדדים את הבצק בתבנית אפיה (של תנור בגודל סטדנרדטי),
3. מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב ומורחים על הפיצה
4. לפזר גבינה צהובה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כעשרים דקות

הדפס