פוקצ'ת גבינה וירקות

מצרכים:
4 כוסות קמח שמרים
1 כף סוכר
1/3 כוס שמן זית
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
כ-140 גרם גבינה מסוג פיקורינו מגוררת דק
1/4 כפית מלח גס
כ -2 כוסות מים פושרים
עלי רוזמרין קצוצים משני גבעולים
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לקישוט הפוקצ'ה:
1 קישוא גדול חתוך לחצאי טבעות
5 עגבניות שרי חצויות
אופן ההכנה :
מניחים בקערה את קמח השמרים ומוסיפים את הגבינה, הפלפל הגרוס, המלח הגס והרוזמרין הקצוץ, מערבבים ויוצרים בור במרכז.
יוצקים את השמן זית ומערבבים. מוסיפים לצקת את המים בהדרגה תוך לישה עד שמתקבל בצק אחיד, עוטפים את הקערה בניילון ניצמד, מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר כ-40 דקות עד שהוא מכפיל את נפחו.
לשים את הבצק פעם נוספת, ומשטחים בתבנית אפיה בינונית. מניחים את התוספות על הבצק, מתפיחים את הבצק למשך 30 דקות נוספות.
מורחים את הבצק והירקות בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ-20 עד 25 דקות, עד שהפוקצ'ה מוכנה.
מוציאים מהתנור, מורחים שוב בשמן זית, חותכים ומגישים.

הדפס