פוקצ'ה

מצרכים לבצק:
1 קילו קמח קמח שמרים "אסם"
2/3 כוסות (650 מ"ל) מים
2 כפות סוכר
כף מלח
שליש כוס שמן זית
מצרכים ציפוי:
עלי רוזמרין
מלח גס
1/4 כוס שמן זית
1.לשים את כל החומרי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך כ- 10 דקות.
2. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
3. מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק. משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות, ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות.
4. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית. מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית .
5. מותחים את הבצק בידיים משומנות בשמן זית, עד שהוא מכסה את כל התבנית. יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות, יוצקים עליו באופן אחיד בעזרת כף בערך 1/4 כוס שמן זית, מפזרים מלח גס ורוזמרין.
6. מניחים 20 דקות לתפיחה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהפוקצ'ה זהובה גם מלמטה. פורסים לריבועים ומגישים

הדפס