פוקאצ'ה עם שקשוקה תרד

מצרכים לבצק:
280 גרם קמח (2 כוסות)
1 כפית שמרים יבשים (או 12 גרם שמרים טריים)
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
180 מ"ל מים (3/4 כוס)
1 נייר אפייה
2 כפות קמח תירס
מצרכים לשקשוקה תרד
1 בצל בגודל בינוני
500 גרם עלי תרד טריים ושטופים היטב
2 כפות שמן זית
מלח,פלפל שחור גרוס עבה
3 ביצים

אופן הכנה:
בצק-
מנפים את הקמח לקערת המערבל,מוסיפים שמרים וסוכר. מערבלים על מהירות נמוכה ומוסיפים את המים. לאחר שלוש דקות ערבול מוסיפים שמן זית ומלח. ממשיכים לערבל כחמש דקות לקבלת בצק אחיד וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ,הופכים את הבצק כדי שיהיה מכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד את הקערה ומתפיחים כשעה להכפלת נפח
מרדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעיגול גדול ומעבירים לנייר אפייה שפיזרנו עליו קמח תירס
אופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות
בזמן שהפוקאצ'ה נאפת מכינים את התרד
חותכים בצל לקוביות קטנות ומאדים עם 2 כפות שמן זית במחבת רחבה וגדולה
כשהבצל נהייה שקוף ורך מוסיפים את עלי התרד (שלמים לא חתוכים) ומאדים כחמש דקות
מתבלים במלח ופלפל שחור מעבירים למסננת

אחרי 15 דקות שהפוקאצ'ה בתנור מוציאים אותה (היא צריכה להיות בצבע חום בהיר) ומניחים עליה את עלי התרד באופן אחיד משאירים שוליים נקיים בעובי של כשני ס"מ .
עושים 4 שקעים קטנים בעלי התרד ומוזגים לתוכם את הביצים. מחזירים את הפוקאצ'ה לתנור לעוד כ- 5 דקות אפייה ומגישים מייד

הדפס