פבלובה עם קרם גרידת לימון ופירות יער- המרכיב הסודי

מרכיבים לעוגה:
120 גרם (3 ביצים L) חלבון
קורט מלח
225 גרם (1 כוס + 2 כפות) סוכר
80 גרם (8 כפות) אבקת סוכר
20 גרם (2 כפות) קורנפלור

מרכיבים לקרם:
200 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת חדר
70 גרם (7 כפות) אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
גרידת לימון (אופציונלי)
250 מ"ל (מיכל קטן) שמנת מתוקה
פירות יער לקישוט (אפשר להחליף בתותים או כל פרי אחר שאתם אוהבים )

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל- 100 מעלות. מציירים על גבי נייר אפייה שני עיגולים בקוטר 22 ס"מ ו- 12 ס"מ (העיגול הקטן בתוך העיגול הגדול), הופכים את הנייר ומניחים על תבנית אפייה.
2. מקציפים חלבונים ומלח בקערת מיקסר נקייה ויבשה, עד שמתחיל להיווצר קצב לבן רך ואוורירי.
3. מוסיפים סוכר באופן הדרגתי וממשיכים להקציף עוד כ- 3-4 דקות, עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק.
4. מוסיפים אבקת סוכר וקורנפלור ומקפלים בזהירות בעזרת מרית.
5. בעזרת שתי כפות יוצרים תלוליות מרנג גבוהות בין שני הקווים שציירנו. ממלאים את כל העיגול ומיישרים בעזרת שפכטל או מרית.
6. אופים במשך כשעתיים, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתוכו. היא אמורה להתנתק בקלות מנייר האפייה.
7. מכינים קרם: מניחים בקערת מיקסר את כל המרכיבים למעט שמנת מתוקה ומערבבים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה. מזלפים פנימה בהדרגה את השמנת וממשיכים לערבב עד שמתקבל קרם סמיך. שומרים במקרר עד להרכבת העוגה.
8. מרכיבים את העוגה: מעבירים אותה על צלחת הגשה, בעזרת כף או שק זילוף מכסים בשכבה נדיבה של הקרם, ומקשטים בשפע פירות יער.

הערות:
• בקרם אפשר להשתמש בכל סוג גבינת שמנת: מסקרפונה, פילדלפיה, או גבינת שמנת תוצרת ישראל.
• תוסיפו את מיץ הלימון לפי הטעם: ייתכן שתרצו קצת פחות, או קצת יותר.
• אל תוותרו על גרידת לימון. היא זו שמקנה לקרם טעם לימוני מובהק.

הדפס