פאי תרד וגבינות

תרד וגבינות עטופים בבצק עלים יוצרים לנו פאי שפשוט נמס בפה
הנה מתכון מפנק לסוף השבוע לפאי תרד וגבינות 

מרכיבים:
500 גרם בצק עלים קפוא שהופשר במשך לילה במקרר
שמן זית לטיגון
250 גרם תרד קצוץ טרי או מופשר
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
4 כפות ממרח עגבניות/עגבניות מיובשות
כפית צ'ילי יבש
150 גרם גבינת פטה/בולגרית 5%
ביצה טרופה לציפוי

הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרססים את תבנית הפאי בתרסיס שמן.
חותכים את הבצק לחצי, מכניסים את המחצית שנותרה למקרר .
מאבקים קלות משטח עבודה בקמח ומרדדים את הבצק מעט יותר מקוטר התבנית.
מניחים את הבצק על התבנית, מהדקים וחותכים את השאריות. מחוררים את הבצק עם מזלג ומעבירים למקרר.
מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את התרד ומערבבים במשך כ-5 דקות ומצננים בחדר.
מוציאים את התבנית, מפזרים בתחתיתה את התרד ומעל את יתר החומרים.
מיתר הבצק מרדדים עיגול בקוטר התבנית ומניחים על הבצק של הפאי, מהדקים בקצוות.
מורחים בביצה, זורים שומשום ואופים עד שהפאי זהוב.
בתיאבון וסופ"ש נעים 

הדפס