פאי שוקולד

מצרכים לתבנית קוטר 26:
280 גרם (2 כוסות) קמח
50 גרם אבקת שקדים
150 גרם חמאה
80 גרם סוכר
1 חלמון
גרידה מתפוז אחד
למלית לשוקולד:
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
20 גרם חמאה
40 גרם סוכר
2 ביצים
לציפוי:
100 גרם שוקולד חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
אופן ההכנה:
את חומרי הבצק מערבבים במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת מרקם אחיד, מקררים את הבצק כשעה במקרר.
מרדדים את הבצק המקורר אל תוך תבנית פאי ומקפיאים את התבנית לכ- שעתיים.
מניחים על הבצק נייר כסף ושופכים מעל שעועית יבשה ליצירת משקולת על הבצק.
אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 13-15 דקות.
למלית השוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה עם הסוכר והחמאה
מסירים מהאש ומוסיפים את קוביות השוקולד.
ממתינים כשתי דקות עד שהשוקולד נמס וטורפים עד לקבלת מרקם חלק.
תוך כדי ערבוב מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מוזגים את המלית על הפאי ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כ-10 דקות, מצננים.
ממסים בקערה (אפשר גם במיקרו) את שני מרכיבי הציפוי ומצפים את הפאי

הדפס