פאי שוקולד וקרמל מלוח

תבנית פאי קוטר 24

לתחתית:

מרכיבים:
200 גרם פתיבר
50 גרם אגוזי לוז קלויים מומלחים(עדיף לקנות מומלח) עם הקליפה
כפית קקאו
50 גרם חמאה מומסת

הכנה:
לטחון במגימיקס את הלוז והפתיבר וקקאו ולהוסיף את החמאה המומסת ולהמשיך לערבב עד למסה אחידה
לרדד על התבנית ולהדק ביידים ולאפות למשך 6 דקות בחום של 180 מעלות.
לצנן על רשת צינון

למילוי:

מרכיבים:
300 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות
גביע שמנת מתוקה-250 גרם

הכנה:
לחמם את השמנת התוקה כמעט עד רתיחה(חשוב שלא ירתח) ולמזוג על השוקולד
לערבב עד שהשוקולד נמס לגמרי ולצנן ל20 דקות
למזוג לתחתית הבצק כאשר אנחנו מקפידים להשאיר גובה גם לקרמל
ולצנן היטב במקרר(אפשר לזרז תהליכים במקפיא אך לא לשכוח להוציא מהמקפיא .

לקרמל:

מרכיבים:
100 גרם סוכר
100 גרם שמנת מתוקה
20 גרם חמאה קרה
מלח ים אטלנטי

הכנה:
במחבת כבדה(עדיף טפלון) ממיסים את הסוכר עד לקרמל
מוזגים במהירות את השמנת המתוקה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהקרמל נמס לגמרי
מכבים את האש ומוסיפים את החמאה הקרה
מצננים לטמפ החדר
ומוזגים מעל הפאי שוקולד הקר
מפזרים בעדינות מלח אטלנטי מעל הקרמל

הדפס