פאי שוקולד ופקאנים

אם אתם אוהבים מתוק מתוק, המתכון הזה במיוחד בשבילכם – פאי פריך עם שוקולד ופקאנים. יאמי

מצרכים לבצק פריך:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם קמח לבן מנופה
קורט מלח
1 כף סוכר
1 ביצה
1 כף מים קרים

אופן ההכנה:
מעבדים במעבד מזון או בקערת מיקסר את הקמח, החמאה, המלח והסוכר עד לקבלת גרגירים במרקם הדומה לחול. מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מגלגלים את הבצק לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים לפני השימוש.
מרדדים את הבצק המקורר דק מאוד בעזרת קמח,כדי שלא ידבק, מסדרים בתבנית ששומנה מראש בחמאה ומקררים שוב את התבנית עם הבצק חצי שעה במקרר. ניתן להניח נייר אפייה על הבצק ומעליו קטניות כדי לשמור על הצורה של הבצק במהלך האפייה. אופים 20 דקות על 180 מעלות.

מילוי שוקולד פקאן מתוק ומפנק:
מיכל שמנת מתוקה
1 חבילת שוקולד מריר
100 גרם פקאן קלוי

אופן ההכנה:
ממסים את השמנת והשוקולד יחד ומוסיפים את הפקאן, שופכים על בסיס הפאי המוכן, מקררים ומגישים.

שיהיה לכם סופ"ש מתוק

הדפס