פאי פיצוחים – אלונה זוהר

המצרכים לקלתית:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה
300 גרם קמח

המצרכים למילוי:
500 גרם אגוזים (פקאן טבעי, מלך, לוז או כל מה שרוצים)
1 שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
2 כ פיות תמצית וניל
100 גרם חמאה

להכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, סוכר וביצה. לעבד עד שלא יהיו גושים של חמאה. להוסיף את הקמח ולעבד רק עד שהכול יתאחד לגוש בצק.
2. לרדד את הבצק על משטח מקומח לגודל תבנית אפיה של פאי עגול. לרפד גם את השוליים. לשים על הפאי נייר כסף ולשפוך קטניות עד לגובה התבנית (חומוס, שעועית) על מנת שהבצק לא יצנח באפיה. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.
3. מכינים את המילוי: לחמם מחבת גדולה על הגז. לשים בתוכה את הסוכר ולערבב עד שיוצר קרמל בצבע ענבר. (עד שאין גושים של סוכר). את השמנת המתוקה לשפוך לתוך הקרמל בזרזיף דק מאוד ובצורה מאוד איטית ומתונה – חשוב מאוד על מנת שלא יוצרו גושים. להיזהר מאוד! הקרמל רותח לא לגעת ולטפל בו בזהירות רבה. לאחר שהשמנת כולה נכנסה לקרמל, להוסיף את הווניל והחמאה ולערבב עד המסתה של החמאה. להוסיף את האגוזים ולערבב היטב עד שהאגוזים יצופו ברוטב הקרמל.
4. לשפוך את המילוי בעודו חם לתוך הקלתית ולאפות את הפאי בתנור חם (180 מעלות) למשך 20 דקות.

הדפס