פאי נוטלה – אלונה זוהר

לקלתית: (מתאים לתבנית פאי קוטר 26)
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
1 ביצה

למלית:
2 קופסאות ריקוטה מלוחה (500 גרם)
1 צנצנת קטנה של נוטלה + 2 כפות

אופן הכנה:
1. לקלתית: לשים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והביצה ולעבד עד שאין גושים של חמאה. להוסיף את הקמח ולעבד הכל יחד עד איחוד. לרדד את הקלתית בעזרת מערוך על משטח מקומח ולרפד איתה תבנית הפאי.
2. לערבב בקערה את הריקוטה עם הנוטלה., עד איחוד מושלם (רצוי בעזרת מטרפה).
3. יוצקים את המלית בתוך הקלתית ואופים בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות. לצנן היטב.
4. רצוי לקרר את הטארט שעתיים-שלוש לפני אכילתו.

הדפס