עוגת תפוח ודבש

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
לתערובת התפוחים:
4 תפוחים ירוקים מזן "גרנד סמיט" קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות סוכר
למלית:
4 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
150 גרם (1/2 כוס פחות כף וחצי) דבש
100 מ"ל (חצי כוס פחות כף) מיץ תפוזים
200 מ"ל (1 כוס פחות 3 כפות) שמן קנולה
1/2 כפית קינמון
קורט ציפורן (לא חובה)
קורט מלח
10 גרם (1 חבילה) אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
200 גרם (½1 כוסות פחות כף) קמח
לתערובת הפירורים:
100 גרם פתי בר קרמל אסם שבור דק
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך שבורים גס
1. משמנים תבנית ומחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מכינים את המלית: מכניסים לקערת המיקסר את הביצים ומקציפים במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה לקציפה סוכר, דבש, מיץ תפוזים ושמן. מקציפים כשתי דקות נוספות.
3. מוסיפים לקערת המיקסר קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, ציפורן ומלח, לשים במהירות בינונית כדקה.
4. מכינים את תערובת התפוחים: מערבבים היטב בקערית קטנה את קוביות התפוח והסוכר.
5. מכינים את תערובת הפירורים: מערבבים את החומרים יחדיו.
6. מוסיפים לקערת המיקסר בתנועות קיפול את תערובת התפוחים ו-5 כפות מתערובת הפירורים.
7. מוזגים את התערובת שנוצרה לתבנית האפייה.
8. מפזרים את שארית תערובת הפירורים על התערובת – לכיסוי העוגה.
9. אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
בתאבון

הדפס