עוגת תמרים

מצרכים (לתבנית מתפרקת בגודל 26 ס"מ)
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 תפוז
¾ כוס קמח לבן מנופה
חבילת תמרים מגולענים באריזת וואקום
1/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים דק
1/2 כוס אגוזי מלך, טחונים דק
1/2 כפית קינמון
קורט ציפורן טחון (לא חובה)
1 כפית תמצית וניל
לקישוט:
1/4 כוס אבקת סוכר, 1/4 כפית קינמון ושברי אגוזי פקאן מעורבבים יחדיו.
הוראות הכנה:
מערבלים את החלמונים בבלנדר במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה חצי מכמות הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.
מקטינים את מהירות הבלנדר ומוסיפים את שאר המצרכים, מלבד החלבונים והסוכר שנשאר. מערבבים לעיסה אחידה.
מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה, תוך הוספת איטית של שארית הסוכר עד שנוצר קצף בהיר
מקפלים את הקצף אל תוך תערובת החלמונים, עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. אופים 60-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומצננים.
בוזקים מעל העוגה את תערובת הסוכר והקינמון לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. בתיאבון!

הדפס