עוגת שמרים שקדים ודבש

מצרכים:
ל-2 עוגות בתבנית אינגליש קייק:
לבצק:
500 גרם (1/2 3 כוסות + כף) קמח שמרים אסם
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה
1 מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה או קרם קוקוס (לגרסת פרווה)
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
100 גרם חמאה/מרגרינה רכה (לגרסת פרווה)
קורט מלח
למלית שקדים ודבש:
3 חלבונים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
20 גרם (1 כף) דבש
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
100 גרם חמאה/מרגרינה רכה (לגרסת פרווה)
1 כפית תמצית וניל
200 גרם (2 כוסות) שקדים טחונים
לקישוט:
25 גרם שקדים פרוסים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה כ-8 דקות לקבלת בצק רך וחלק.
2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה להתפחה (הבצק לא יתפח משמעותית). לחילופין אפשר להתפיח מחוץ למקרר כשעתיים וחצי-שלוש עד להכפלת הנפח. הבצק יהיה רך מאוד לפני ההתפחה וזה בסדר. בתום ההתפחה הוא יהיה נוח לעבודה.
3. מכינים מלית שקדים ודבש: מקציפים חלבונים, סוכר ודבש לקצף לבן סמיך מאוד ויציב.
4. מערבלים חמאה, אינסטנט פודינג, תמצית וניל ושקדים בקערת מיקסר נקייה עם וו גיטרה לתערובת משחתית. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת המשחתית.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק.
6. חוצים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ וגודל 30X40 ס"מ. מורחים על כל מלבן מחצית מהמלית ומגלגלים לגלילה. חוצים כל גלילה לשניים לאורכה ומלפפים את שני החצאים לבורג.
6. מניחים כל עוגה בתבנית ומתפיחים כ-30 דקות להכפלת הנפח. מפזרים מעל שקדים פרוסים.
7. אופים כ-30 דקות עד שהעוגות זהובות בצורה יפה והבצק אפוי גם בפנים.
8. מצננים ומפזרים אבקת סוכר. שומרים מכוסה מחוץ למקרר יומיים. אפשר להקפיא אחרי האפייה, להפשיר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.

הדפס