עוגת שיש קקאו קפה וקוקוס/ מהבלוג "נשואה למאפייה" – קרן אגם

תבנית אינגליש קייק אחת
חומרים:
120 גרם חמאה רכה
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
כוס +2 כפות סוכר
3 ביצים גודל L
כפית תמצית וניל
1/4 כוס אבקת קקאו
כפית אבקת נס קפה
1+3/4 כוס קמח
2/3 כוסות יוגורט
1/2 כוס קוקוס
איך מכינים:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
משמנים ומרפדים בנייר אפיה תבנית אינגליש קייק.
בקערה מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר למשך 3 דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה
מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבב
מוסיפים תמצית וניל
מוסיפים קמח ויוגורט לסירוגין ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מוציאים כ 1/3 מהתערובת לקערה נפרדת ושומרים בצד.
בקערה קטנה ממיסים אבקת קקאו וכפית נס קפה עם 1/4 כוס מים רותחים
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת ללא גושים.
מוסיפים את תערובת הקקאו ל 1/3 התערובת ששמרנו בצד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקוקוס לתערובת הלבנה ומערבבים.
מעבירים לתבנית חצי מהתערובת הלבנה, חצי מתערובת הקקאו וחוזרים שוב על הפעולה.
מעברים סכין בצורת ספירלה על מנת ליצור את מראה השיש בעוגה.
מכניסים לתנור ואפים כ 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
אפשר לפדר באבקת סוכר.
העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כ -3 ימים.
* את היוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה או בריויון.

הדפס