עוגת שוקולד עשירה לילדים-אלונה זוהר

מרכיבים:
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
4 ביצים שלמות
1 כוס שוקולית
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס קמח תופח

לציפוי:
חצי מיכל שמנת מתוקה
2 חב’ שוקולד מריר

לקישוט:
קינדר בואנו
עדשים
ככל העולה ביד הדמיון הטובה 🙂

אופן ההכנה:
1. לערבב את כל חומרי העוגה עם מטרפה היטב.
2. להעביר לתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 30-40 דקות לקרר את העוגה היטב.
3. להכין את הציפוי: לשים בקערה את השוקולד והשמנת המתוקה ולהמיס במיקרוגל. לערבב עד שהציפוי יהיה אחיד. לשפוך על העוגה ולשים במקרר לשעתיים.
4. לקשט את העוגה כיד הדמיון הטובה. לשים בקצוות העוגה אצבעות קינדר בואנו, למלא אותה בעדשים, לשים נרות, להדליק ולשיר יומהולדת!

עוגת שוקולד-חלבה לגדולים

למצרכים:
3 ביצים
1 כוס סוכר
1.5 כוסות קמח תופח
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס מים
3/4 כוס שמן
1/2 קופסא ממרח חלבה
50 גרם מטבעות שוקולד

לציפוי:
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד
1 כף ממרח חלבה
לעיטור:
שערות חלבה

להכנה:
1 לשים בקערה ביצים, סוכר ושמן ולערבב בעזרת מטרפה. לערבב מעט יותר מהרגיל על מנת להכניס אוויר לבלילה.
2 להוסיף את ממרח החלבה-טחינה ולערבב עד אחידות.
3 להוסיף את הקמח והסודה לשתייה ולערבב שלא יהיו גושים.
4 להוסיף את המים ושוב לערבב.
5להעביר לתבנית משומנת את העיסה ולפזר מעליה מטבעות שוקולד.
6 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
7 בינתיים, להמיס את השוקולד, השמנת והממרח במיקרוגל, ולשפוך אל העוגה כשהיא חמה.
8. לצנן את העוגה ולעטר עם שערות חלבה.

עוגת שוקולד פרווה מעולה

מרכיבים:
1 כוס מים
4 כפות קקאו
200 גרם שוקולד מריר
1.5 (פחות 3 כפות) כוסות סוכר
אחרי שהכל נמס להוסיף לסיר:
200 גרם מחמאה
5 חלמונים
ברנדי/תמצית רום.

אופן ההכנה:
להמיס בסיר קטן על הגז: 1 כוס מים, 4 כפות קקאו, 200 גרם שוקולד מריר,1.5 (פחות 3 כפות) כוסות סוכר.
מורידים 1/3 ממה שיש בסיר ושמים בצד לקרם. לאחר שהעוגה יצאה מהתנור. ל- 2/3 הנותרים להוסיף 1 כוס קמח תופח.
להקציף את החלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף יציב. לאחד את 2 הבלילות בתנועות קיפול.
לאפות את העוגה בחום של 180 מעלות כחצי שעה – 40 דקות או עד שהיא מוכנה.
לשפוך על העוגה בעודה חמה את השליש קרם שהשארנו בצד.

רעיון יצירתי לקישוט עוגה – ציפוי לבבות אדומים
ציפוי הלבבות הזה הופך כל עוגה פשוטה ליצירה אמיתית ותופתעו לגלות שתוכלו לבצע אותו תוך דקות ספורות.
• מחממים מעט את ריבת תות שדה / מחית תות
• ממלאים מזלף או מזרק עם הריבה ויוצרים נקודות בגדלים שונים על גבי העוגה
• עוברים עם קיסם על פני כל העיגולים משולי העוגה ועד למרכז בצורה מעגלית, תוך שאתם חוצים כל עיגול במרכז ועל ידי כך הופכים אותו ללב יפיפה.

הדפס