עוגת שוקולד וחמאת בוטנים ללא קמח- חן שוקרון "מתוקים שלי"

לתבנית בקוטר 22 ס"מ

מצרכים לעוגה:
6 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר
450 גרם שוקולד מריר 55%
200 גרם חמאה
1/2 כוס (120 גרם) חמאת בוטנים טבעית או ממותקת
1/2 כוס (100 גרם) סוכר (במידה ומשתמשים בחמאת בוטנים ממותקת אפשר להפחית את הסוכר ל – 1/4 כוס או להשמיט לחלוטין)

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל ) שמנת מתוקה
1/4 כוס (60 גרם) חמאת בוטנים

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל – 160 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית קטנה.
בקערת זכוכית גדולה ממסים יחד במיקרוגל את החמאה, השוקולד וחמאת בוטנים. מערבבים היטב לתערובת חלקה. מערבבים היטב ומצננים.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף כ – 5 דקות נוספות עד שקציפת הביצים תפוחה מאוד ובהירה. מקפלים בהדרגה את קצף הביצים לתערובת השוקולד. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. בעזרת מרית מדורגת מיישרים את פניה.
יוצקים בזהירות מים רותחים לתבנית שבתחתית התנור וסוגרים מיד את דלת התנור. אופים את העוגה במרכז התנור לכ – 25 דקות ועד ששוליה יציבים והמרכז עדיין רוטט מעט. מכבים את התנור ומשאירים את הדלת מעט פתוחה, כ – 10 דקות. מוציאים ומצננים. מעבירים לקירור למשך לילה.

לציפוי:
מכינים גנאש: מניחים את השוקולד בקערה קטנה. מביאים את השמנת לרתיחה ויוצקים על השוקולד. מניחים לכ – 2 דקות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מחלצים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על גבי צלחת הגשה. מחממים את החמאת בוטנים במיקרוגל מעט עד לקבלת מרקם נוזלי. מעבירים לשק זילוף. מצפים את העוגה בגנאש ומזלפים עליו פסים נדיבים של חמאת בוטנים. בעזרת קיסם או שיפוד עץ יוצרים צורה משוישת. מחליקים את שולי העוגה עם מרית מדורגת.

הדפס