עוגת שוקולד בציפוי שני שוקולדים

מרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ:
125 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
90 גרם חמאה
30 מ"ל אספרסו
3 ביצים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
130 גרם אבקת שקדים (1/2 1 כוסות)
10 גרם קקאו (1 כף)
½ כפית מלח

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד לבן
40 גרם חמאה, חתוכה לשני חצאים (20 ו- 20 גרם)
* חופן פולי קקאו לקישוט

אופן הכנה:
1. מחממים את התנור ל- 170 מעלות ומשמנים את תבנית האפיה.
2. במיקרוגל או על באן מרי ממיסים את השוקולד והחמאה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האספרסו ומערבבים.
3. במקביל מקציפים את הביצים והסוכר במשך כמה דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
4. תוך כדי הקצפה יוצקים פנימה את תערובת השוקולד וממשיכים להקציף עד שהיא נטמעת. מוסיפים את הקקאו והמלח ומקציפים עוד קצת עד שמתקבלת בלילה שוקולדית סמיכה.
5. מוסיפים את אבקת השקדים ומקפלים פנימה בעזרת מרית.
6. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 25-30 דקות עד שהעוגה מתייצבת, נסדקת קלות, והקיסם שננעץ במרכז יוצא לח בלי פירורים.
7. מצננים ורק לאחר מכן מוציאים מהתבנית.
8. מכינים את הציפוי: בכלים נפרדים במיקרוגל או על באן מרי ממיסים את שני סוגי השוקולד עם 20 גרם חמאה כל אחד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. לתוצאה ממש חלקה מומלץ לסנן את תערובת השוקולד הלבן.
9. יוצקים על העוגה את השוקולד המריר המומס ובעזרת מרית "דוחפים" אותו לכיוון השוליים. יוצקים מעל את השוקולד הלבן המומס ובעזרת קיסם עץ או סכין מייצרים מראה שיש.
10. שומרים בכלי אטום.

הערות:
• אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
• אפשר להפוך את העוגה לפרווה ע"י החלפת חמאה ב- 75 גרם שמן (1/3 כוס + כפית). בציפוי אפשר לוותר על השוקולד הלבן (אלא אם כן תמצאו פרווה) ולהוסיף לשוקולד המריר המומס כף שמן.
• אפשר להחליף את האספרסו בכמות זהה של קפה נמס חזק. אפשר להשמיט את הקפה מהמתכון (אם לא אוהבים את הטעם) ולהוסיף במקום כמות זהה של מים רותחים.

הדפס