עוגת שוקולד – אלונה זוהר

מרכיבים:

1 כוס חלב
4 כפות קקאו
200 גרם שוקולד מריר
1.5 (פחות 3 כפות) כוסות סוכר
200 גרם חמאה/מחמאה
5 חלמונים
5 חלבונים
1 כוס קמח תופח של אסם
ברנדי/תמצית רום

לציפוי:

1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1. להמיס בסיר קטן על הגז: כוס חלב, קקאו, שוקולד מריר וסוכר
2. מוסיפים לסיר חמאה/מחמאה, חלמונים, ברנדי/תמצית רום
3. מוסיפים לכל הבלילה את הקמח התופח
4. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם 3 כפות סוכר עד לקבלת קצף יציב
5. מאחדים את 2 הבלילות בתנועות קיפול
6. אופים את העוגה בחום של 180 מעלות כחצי שעה – 40 דקות או עד שהיא מוכנה
7. בינתיים, מכינים גאנאש: ממיסים את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר ומערבבים כדי למנוע גושים. שופכים מעל העוגה.

הדפס