עוגת שוקולד –אלונה זוהר

מרכיבים:
1 כוס חלב
4 כפות קקאו
200 גרם שוקולד מריר
1.5 (פחות 3 כפות) כוסות סוכר
200 גרם חמאה/מחמאה
5 חלמונים
5 חלבונים
1 כוס קמח תופח של אסם
ברנדי/תמצית רום

אופן ההכנה:
1. להמיס בסיר קטן על הגז: כוס חלב, קקאו, שוקולד מריר וסוכר
2. מוסיפים לסיר חמאה/מחמאה, חלמונים, ברנדי/תמצית רום
3. מוסיפים לכל הבלילה את הקמח התופח
4. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם 3 כפות סוכר עד לקבלת קצף יציב
5. מאחדים את 2 הבלילות בתנועות קיפול
6. אופים את העוגה בחום של 180 מעלות כחצי שעה – 40 דקות או עד שהיא מוכנה

הדפס