עוגת שוקולד איטלקית – טורטה קפרזה

מצרכים
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
6 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
1 כוס ורבע סוכר
150 גרם שקדים מולבנים קלויים וטחונים דק
2 כפות ברנדי
לקישוט:
3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
ממיסים במיקרו את השוקולד וחמאה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט.
מוסיפים לקערת מיקסר את החלמונים, ובמהירות גבוהה מקציפים את החלמונים במשך כ-5 דקות. תוך כדי הקצפה מוסיפים 3/4 כוס סוכר באופן הדרגתי, עד לקבלת תערובת בהירה.
מוסיפים לקצף החלמונים את תערובת השוקולד ובעזרת מרית מקפלים. מוסיפים לתערובת גם את השקדים הטחונים ואת הברנדי, ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד. מעבירים את הבלילה לקערה נקייה, שוטפים ומייבשים את קערת המיקסר.
מוסיפים את החלבונים לקערת המיקסר, ומקציפים במהירות גבוהה עד להיווצרות קצף לבן. מוסיפים בהדרגה את יתר הסוכר וממשיכים להקציף במשך כ- 3 דקות נוספות, עד שנוצר קצף יציב.
מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים לבלילת השוקולד. בכל פעם שליש מכמות החלבונים בלבד. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בצדיה בחמאה.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 160 מעלות, ואופים במשך כ-55 דקות, עד שחלקה העליון של העוגה תפוח וסדוק מעט. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לחלוטין. לפני ההגשה מפזרים על העוגה אבקת סוכר. בתאבון

הדפס