עוגת רוגעלך

החומרים:

לבצק:
480 גרם (3 כוסות וחצי) קמח
80 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר
8 גרם שמרים יבשים, או 25 גרם שמרים טריים
50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
רבע כפית מלח
2 ביצים גדולות
2 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
180 מ"ל (כוס פחות 4 כפות) חלב, חמים
100 גרם חמאה רכה

למלית:
125 גרם חמאה
140 גרם סוכר לבן (חצי כוס ועוד 3 כפות) אפשר גם סוכר חום כהה
60 גרם (6 כפות שטוחות) קקאו
חצי כפית קינמון

לציפוי:
1 ביצה
1 כפית חלב
120 מ"ל (חצי כוס) מים
100 גרם (חצי כוס) סוכר

אופן ההכנה:

1. לבצק: במערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח, סוכר, שמרים ושקדים טחונים. מוסיפים מלח, ביצים, שמן ותמצית וניל ולשים קלות. מוסיפים חלב חמים בהדרגה, ולשים לבצק אחיד.
מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה תוך לישה, עד שנטמעת בבצק. לשים 7 דקות נוספות לבצק אלסטי, רך ומעט דביק.

2. מפזרים על הבצק מעט קמח, מעצבים לכדור, מעבירים לקערה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

3. למלית: ממיסים חמאה בסיר קטן או במיקרוגל, ומערבבים לתוכה את יתרת חומרי המלית לתערובת חלקה. מצננים לטמפרטורת החדר.

4. מוציאים אוויר מהבצק, ומחלקים אותו לשניים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעלה דק ככל הניתן, בגודל של כ-35×45 ס"מ.

5. משטחים על כל יריעה מחצית מהמלית בשכבה אחידה, (מומלץ להשאיר שוליים ריקים של סנטימטר כדי שיהיה קל לסגור את הרולדה) ומגלגלים את הבצק מצידו הרחב לרולדה הדוקה. פורסים לפרוסות של 4 ס"מ בעזרת גלגלת פיצה, קלף נירוסטה או סכין חדה.

6. משמנים תבנית עגולה 24-26 ס"מ, ומסדרים בתוכה עיגול של פרוסות יפות בצמוד להיקף התבנית, במרווחים קטנטנים. חוזרים על הפעולה ומסדרים עיגול שני במקביל. לסיום משכיבים על הצד שושנה גדולה ומניחים בחור שנותר במרכז. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כמעט עד הכפלת הנפח.

7. לציפוי: מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים ביצה עם כפית חלב ומברישים את העוגה. אופים במשך 20-22 דקות להשחמה יפה. במקביל מבשלים בסיר קטן מים וסוכר, מביאים לרתיחה, ומבשלים לעוד 2 דקות לקבלת סירופ סוכר. מצננים ומברישים את העוגה בסירופ מיד כשיוצאת מהתנור. מצננים מעט ומגישים. העוגה במיטבה ביום ההכנה.

ענבל לביא, בלוג "פיית העוגיות"
http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/

הדפס