עוגת פרג עם ציפוי של שוקולד – אלונה זוהר

מצרכים:
4 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
1 חמאה מומסת (200 גרם)
100 גרם פרג טחון טרי
100 גרם קוקוס
1.5 כוסות סוכר
1.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל

אופן הכנה:
להפריד את הביצים. להקציף את החלבונים עם הסוכר.
בזמן ההקצפה, לערבב את כל שאר הרכיבים בקערה נפרדת. לאחר מכן לערבב עם הקצף בתנועות קיפול.
לשים בתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכחצי שעה או עד שהעוגה מוכנה.

לסירופ:
1/2 כוס מים
3 כפות סוכר
1/2 בקבוק תמצית וניל
1/2 בקבוק תמצית רום
להמיס את כל רכיבי הסירופ בסיר קטן עד שיתאחדו. לשפוך על העוגה כשיצאה מהתנור בעודה חמה.

לציפוי השוקולד:
1/2 קופסא שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
1 כ ף שוקו
1 כף סוכר.
להמיס בסיר קטן או במיקרו עד שהקרם יהיה אחיד. לקרר ולשפוך על העוגה לאחר שהתקררה.

הדפס