עוגת עוקץ הדבורה

חומרים בצק שמרים:
350 גר' קמח
20 גר' שמרים
140 גר' שמנת מתוקה
70 גר' חמאה בטמפ' החדר
2 ביצים
5 גר' מלח
50 גר' מלח

חומרים לקרם פטיסייר:
500 גר' חלב
160 גר' סוכר
כפית תמצית וניל (חצי מקל וניל)
60 גר' קורנפלור
120 גר' חלמון (כ-6 חלמונים)
250 מ"ל שמנת (יעשה שימוש לאחר הכנת הפטיסייר לקבלת קרם וניל עשיר לעוגה).

חומרים לציפוי:
50 גר' חמאה
100 גר' סוכר
40 גר' דבש
150 גר' שקדים
100 גר' שמנת מתוקה

הוראות להכנת בצק:
העברת כל חומרי הבצק למיקסר עם וו לישה.
הפעלה כדקה על מהירות איטית לאיחוד חומרים.
העברה למהירות בינונית ולישה של כ-5 דק' לקבלת בצק חלק ואחיד, מעט דביק.
העברת הבצק לתבנית 26 מרופדת בנייר אפייה, שיטוח הבצק בתבנית וכיסוי התבנית.
התפחה להכפלת נפח הבצק ומעבר להכנת הציפוי.

הוראות להכנת הציפוי:
העברת כל החומרים לסיר, ערבוב החומרים, הגעה לביעבוע /הרתחה והמשך בישול למשך כדקה נוספת.
הוראות הכנת העוגה + ציפוי
כאשר הבצק תפח ומסת השקדים התקררה, יש לפזר בזהירות את תערובת השקדים על פני בצק השמרים.
לחמם תנור ל170 מע"צ בתוכנית טורבו
אפייה כ-25 דק' עד השחמת השקדים.

הוראות הכנת פטיסייר:
ערבוב והרתחת חלב, מחצית מכמות הסוכר ותמצית וניל/גרגירים ממקל וניל.
כאשר המרכיבים בסיר רתחו יש להעביר כשליש מכמות הנוזל לקערה עם החומרים החומרים הנוספים, תוך כדי ערבוב (למניעת בישול החלמונים).
החזרת התערובת החמה לסיר עם החלב תוך כדי ערבוב (עברת התערובת החמה דרך מסננת תבטיח קרם חלק).
ערבוב עד בעבוע של הפטיסייר, והורדה מהאש.
העברה לקופסא וכיסוי בניילון נצמד (צמוד לפני הקרם) והעברה לקירור.
לאחר קירור הקרם, יש להקציף מיכל שמנת (250 מ"ל) ולקפלו לתוך הקרם.

בניית העוגה:
שחרור העוגה מהרינג
חיתוך העוגה עם הציפוי לרוחבה
הנחת החלק התחתון (ללא הציפוי) חזרה ברינג.
מריחת קרם ועליו הנחת החלק העליון.
(ניתן להכין סירופ סוכר 50 גר' סוכר 50 גר' מים רותחים לערבב למרוח על שכבות העוגה, להעלאת עסיסיות בעוגה).

הדפס