עוגת סולת וגזר- רויטל אמיר

לתבנית מלבנית בגודל 20 ס"מ על 28 ס"מ

חומרים:
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
300 גרם סולת (1/2 1 כוסות)
140 גרם קמח (1 כוס)
1 שקיק אבקת אפייה
2 שקיקי סוכר וניל
1 כפית שטוחה קינמון
100 גרם קוקוס (1 כוס)
2 כוסות גזר מגורר דק (כ- 4 גזרים גדולים)
120 מ"ל מיץ תפוזים טרי (1/2 כוס)
4 ביצים גודל L
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)

סירופ סוכר
300 גרם סוכר (1/2 1 כוסות)
360 מ"ל מים (1/2 1 כוסות)
50 גרם קוקוס לפיזור על העוגה

אופן הכנה:
1. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולשמן תבנית
2. להכין סירופ – להרתיח יחד סוכר ומים כ- 10 דקות.לכבות את האש
3. בקערה גדולה לערבב יחד את החומרים הבאים וליצור גומה
סוכר,סולת,קמח מנופה,אבקת אפייה,קוקוס,קינמון,סוכר וניל וגזר מגורר
4. בקערה בינונית לערבב יחד מיץ תפוזים,ביצים ושמן ולשפוך לתוך הגומה בקערה הגדולה לערבב עם כף עץ לקבלת תערובת אחידה. להעביר לתבנית וליישר
5. לאפות כ- 40 דקות לקבלת קיסם יבש. להוציא מהתנור ולנעוץ בעוגה את הקיסם בכמה מקומות על מנת שהסירופ ייספג היטב בעוגה. לצקת את הסירופ על העוגה כשהיא חמה בערת כף ולא בבת אחת. לפזר קוקוס ולחתוך למעוינים.

הדפס