עוגת נפוליאון

מילפיי, קרמשניט או נפוליאון, לא חשוב איך תקראו לה, עדיין יהיה לה טעם מדהים!
כמו שהבטחנו, קבלו מתכון של אסנת, השפית של בונז'ור לעוגה הטעימה ביותר:

רכיבים:
1 חבילת בצק עלים רצוי על בסיס חמאה

לקרם פטיסייר:
שלב א':
500 מ"ל חלב
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
4 כפות קורנפלור

שלב ב':
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות סוכר
אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:
בסיר מרתיחים חלב עם תמצית הווניל, בקערה בצד מערבבים את החלמונים עם הקורנפלור והסוכר (אם סמיך מידי ניתן להוסיף קצת חלב מהסיר), כשהחלב רותח שופכים כ-1/3 ממנו לתערובת החלמונים ומערבבים מהר, מחזירים לסיר ומרתיחים עד שנוצרת בועה אחת בקרם (בזהירות לא להרתיח הרבה), מורידים מיד מהאש ושופכים לקערה אחרת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעתיים.

מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרדדים את בצק העלים ל-3 מלבנים שווים, מחוררים כל מלבן בעזרת מזלג, זורים מלמעלה אבקת סוכר ומכניסים לתנור עד שהבצק זהוב וקרמלי.
מוציאים ומצננים קלות.

מוציאים את קרם הפטיסייר מהמקרר ומערבבים אותו קלות בעזרת מטרפה.
מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר ומקפלים לתוך קרם הפטיסייר.

בוחרים את המלבן היפה ביותר של הבצק ומניחים אותו בצד.
לוקחים את אחד המלבנים ומעליו מניחים את קרם הווניל, מיישרים וחוזרים על הפעולה כך שיש לנו 2 שכבות של קרם. מלמעלה מניחים את מלבן הבצק היפה, בוזקים מעל אבקת סוכר ומצננים.

טיפים לשדרוג:
אפשר להכניס לקרם חתיכות פרי (תותים, מנגו וכו') מיד לאחר קיפול השמנת.
ניתן להוסיף לקרם פטיסייר 100 גרם שוקולד לבן, מוסיפים מיד לאחר שמורידים את הקרם מהאש.
במידה ורוצים מילפיי שוקולד, ניתן להוסיף שוקולד מריר לקרם.
כל תוספת אחרת לקרם אפשרית (אגוזים מקורמלים, ממרח לוטוס, 1/2 כוס אספרסו וכו') בתיאבון חברים

הדפס