עוגת משמשים מיובשים וטריים

מחפשים מתכון מרענן? נסו עוגה עם משמשים מיובשים וטריים שמוסיפים לה מרקם וטעם נהדר

מצרכים:
2.5 כוסות קמח תופח
שני שליש כוס סוכר
200 גרם חמאה קרה בקוביות
3 ביצים
2 כפות תמצית וניל
1 שמנת חמוצה
שני שליש כוס חלב
12 משמשים מיובשים קצוצים מושרים כשעתיים בחצי כוס ליקר (או יין ריזלינג)
12 משמשים טריים חצויים ומגולענים
2 כפות סוכר
קורט קינמון

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מעבדים לבלילה אחידה את הסוכר, החמאה, הביצים, הווניל ונוזלי ההשריה של המשמשים המיובשים.
2. מוסיפים קמח, שמנת וחלב ומאחידים.
3. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומקומחת.
4. מפזרים מעל את המשמשים המיובשים הקצוצים ומערבבים בתוך התבנית.
5. מסדרים מעל העוגה את חצאי המשמשים הטריים עם החלק החתוך כלפי מעלה. לוחצים טיפונת כדי שהמשמשים יתקבעו היטב בבצק.
6. מפזרים מעל את שתי כפות הסוכר וקורט הקינמון.
7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחמישים דקות עד שהעוגה יציבה ואפויה גם מבפנים.
בתיאבון!

הדפס