עוגת מוס שוקולד שכבות

המתכון:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

1/3 כוס (80 מ"ל) מים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
300 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
300 גרם שוקולד מריר, 70%-60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
300 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
9 ביצים, מופרדות
1/8 כפית מלח
אפשרות לעיטור: 50 גרם שוקולד מריר מגורר בפומפייה גסה
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל־170 מעלות ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.
שמים בסיר את המים וחצי כוס סוכר. מחממים על להבה נמוכה ומערבבים מדי פעם, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את החמאה ושני סוגי השוקולד ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהם נמסים ומתקבל קרם חלק ואחיד. מסירים מהכיריים וממתינים כדקה.
שמים את החלמונים בקערית וטורפים. מוסיפים אותם לקרם השוקולד בזרם דקיק, תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהם נטמעים בקרם.

שמים בקערת המערבל את החלבונים והמלח ומקציפים. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את 1/4 כוס הסוכר הנותרת, וממשיכים להקציף כמה דקות עד שנוצר קצף יציב ומבריק.

מוסיפים 1/3 מהקצף לקרם השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את יתרת הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למרקם אחיד.

מעבירים 1/3 מהעיסה לתבנית (את היתר משאירים בקערה מחוץ למקרר) ואופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כשעליו פירורים לחים. מוציאים את העוגה אך לא מכבים את התנור. מניחים את העוגה לצינון במשך כ־3 דקות.
יוצקים על העוגה שליש נוסף מהעיסה ואופים 17 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ בשכבה זו של העוגה יוצא ועליו פירורים לחים (חשוב להימנע מאפיית יתר, ניתן להוציא את העוגה גם מעט מוקדם יותר – כשעל הקיסם יש עיסה סמיכה). מכבים את התנור ומניחים את העוגה לצינון מלא.

כשהעוגה צוננת, יוצקים עליה את השליש האחרון של העיסה, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך הלילה. אם רוצים, מפזרים על העוגה שוקולד מריר מגורר

הדפס