עוגת לימונענע

עוגת לימונענע קייצית, קלילה ומרעננת היא קינוח מושלם לימים חמים

מצרכים:
2.5 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר חום
קוקוס טחון – 1/2 כוס
סוכר וניל – שקית (10 גרם)
4 ביצים בינוניות
2 כוסות מיץ לימונענע
כוס שמן קנולה (240 מ"ל)
גרידת קליפת לימון
2 כפות של נענע קצוצה
אבקת סוכר לקישוט
(מתייחס לתבנית קפיצית מספר 24).

אופן ההכנה:
1. בקערה אחת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, קוקוס, אבקת אפייה, סוכר וסוכר וניל.
2. בקערה נוספת מערבבים את החומרים הרטובים: ביצים, כוס לימונענע, שמן, גרידת לימון, נענע קצוצה וטורפים במטרפה ידנית.
3. מעבירים את החומרים היבשים לרטובים, כל פעם כמות קטנה, וממשיכים לטרוף במטרפה ידנית עד שנוצרת בלילה אחידה וללא גושים.
4. משמנים תבנית קפיצית מספר 24, מעבירים אליה את הבלילה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-40 דקות, או עד שקיסם שנועצים יוצא יבש.
5. מרתיחים כוס לימונענע ושופכים על העוגה ברגע שיוצאת מהתנור בעודה חמה כמו סירופ.
בתיאבון!

הדפס