עוגת חלבה ופיסטוק – אלונה זוהר

מצרכים:
3 ביצים
1 כוס סוכר
1.5 כוסות קמח תופח
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס מים
3/4 כוס שמן
1 כוס ממרח חלבה
50 גרם פיסטוק גרוס עבה

לציפוי:
150 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
50 גרם פיסטוקים

אופן הכנה:
– לשים בקערה ביצים, סוכר ושמן ולערבב בעזרת מטרפה. לערבב מעט יותר מהרגיל על מנת להכניס אוויר לבלילה.
– להוסיף את ממרח החלבה ולערבב עד אחידות.
– להוסיף את הקמח והסודה לשתייה ולערבב שלא יהיו גושים.
– להוסיף את המים ושוב לערבב. להוסיף את הפיסטוקים ולערבב.
– להעביר לתבנית משומנת את העיסה
– לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
– להמיס את השוקולד הלבן יחד עם החמאה שופכים מעל העוגה המצוננת ומפזרים פיסטוקים.

הדפס