עוגת דובדבנים ושקדים

עוגת דובדבנים ושקדים בחושה תהיה קינוח נפלא אחרי ארוחת שישי וגם פינוק עם הקפה של שבת

מצרכים:
4 ביצים מופרדות
שני שליש כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
1 שמנת חמוצה
200 גרם חמאה בקוביות
כוס וחצי קמח תופח
1 כוס שקדים טחונים
1 צנצנת (350 גרם אחרי סינון) דובדבנים מגולענים

אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים לקצף רך. תוך כדי הקצפה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר והווניל.
2. מערבבים היטב במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר את החלמונים, השמנת והחמאה לתערובת אחידה.
3. מוסיפים את הקמח והשקדים ומעבדים רק עד שהתערובת אחידה.
4. מקלפלים פנימה את הקצף. מסננים את הדובדבנים ומוסיפים ללא נוזל ההשריה.
5. משמנים ומקמחים תבנית קפיץ עגולה בקוטר 26 ס"מ (אפשר גם תבנית מרובעת או מלבנית), יוצקים את התערובת פנימה ואופים 50 דקות בחום של 180 מעלות.
בתיאבון!

הדפס