עוגת גבינה

לעוגה 1 קוטר 26:
לתחתית:
ניתן להשתמש בפירורי פתי בר – מרסקים את הפתיבר לפירורים, ממיסים 50 ג'חמאה במיקרוגל ומוסיפים לקערה עם הפתיבר. לשים עם הידיים עד לקבלת מרקם דביק.

למלית:
700 גרם גבינה לבנה 9%
1 גביע שמנת חמוצה
75 גרם קמח
125 גרם סוכר
3 ביצים מופרדות
75 גרם סוכר להקצפת החלבון
1 כוס חלב
גרידת לימון (לא חובה)
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
במיקסר עם מקציף מערבבים את הגבינה, שמנת חמוצה וחלמון (צהוב).
בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר והקמח ומוסיפים אותם לתערובת הגבינה, מוסיפים את גרידת הלימון, תמצית וניל ולבסוף את החלב.
בקערת מיקסר נפרדת (ניתן להוציא את תערובת הגבינה מהמיקסר, לשטוף ולייבש) מקציפים את החלבון ויתרת הסוכר לקצף יציב אך לא חזק מידי.
מקפלים את החלבון לתוך תערובת הגבינה, ויוצקים לתבנית.
מכניסים לתנור ל-10 דקות בחום גבוה, לאחר 10 דקות מורידים את חום התנור ל 130 מעלות, פותחים את דלת התנור ונותנים לו להתקרר מעט וסוגרים חזרה (לא מוציאים את העוגה החוצה!), אופים עוד כ- 50 דקות עד שהעוגה יציבה.

ציפויים:
ציפוי גנאש שוקולד לבן:
100 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
בסיר מרתיחים את השמנת המתוקה, כשהשמנת רותחת שופכים מעל השוקולד הלבן ומערבבים, נותנים לגנאש להתקרר מעט ושופכים מעל העוגה הקרה.

ציפוי שמנת חמוצה:
1.5 מכלים שמנת חמוצה
100 גרם אבקת סוכר
מערבבים היטב את שניהם ויוצקים מעל העוגה
מקררים את העוגה ללילה במקרר לפני ההגשה.
ניתן לקשט בתותים, תלתלים של שוקולד לבן, פירות טריים, פירות יער, אגוזים מסוכרים וכל מה שמתחשק

הדפס