עוגיות קינמון

(ל-20 עוגיות גדולות)
לבצק העוגיות:
160 גרם חמאה משובחת בטמפרטורת החדר
200 גרם סוכר לבן
50 גרם סוכר חום בהיר
ביצה בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל
250 גרם קמח מנופה
כפית אבקת אפיה
לציפוי:
2 כפיות גדושות קנמון טחון
100 גרם סוכר לבן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות.
בקערת המיקסר מקציפים את הסוכר והחמאה עד לתערובת חלקה, בערך חמש דקות ומוסיפים את הוניל ואת הביצה. עדיף עם וו גיטרה.
את הקמח ואבקת האפיה מערבבים ומוסיפים לבלילה בשלש פעמים תוך כדי ערבוב של המיקסר.
בודקים שהבצק נוח לגילגול ולא דביק, אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.
מערבבים את הסוכר והקינמון בקערית.
מכדררים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג ומגלגלים את כדורי הבצק בציפוי הקינמון.
מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווח של שלושה-ארבעה סנטימטר זו מזו. לוחצים עליהם מעט.
אופים בערך 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. בשום אופן לא להשחים.
השקדים בתמונה הם רשות, לא חייבים להוסיף, בתאבון

הדפס