עוגיות קוואקר וגזר גאוניות- "אז מה את עושה כל היום"

מרכיבים כ-35 עוגיות :

(כל המידות הן בכוסות מדידה בינלאומיות סטנדרטיות)
1 כוס קמח (כוסמין או מלא או רגיל)
1 כוס שיבולת שועל (כל סוג יתאים)
1 כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
– – –
חצי כוס פקאנים קצוצים גס (או אגוזי מלך)
רבע כוס שוקולד צ'יפס (עדיף איכותי עם 40% ומעלה מוצקי קקאו)
אפשר גם ללא שוקולד!
1 כוס גזר מגורד גס בפומפיה (בערך גזר אחד גדול)
– – –
חצי כוס שמן קוקוס מומס (נוזלי אך לא חם)
או שמן קנולה/חמניות (או חצי חצי)
חצי כוס מייפל טהור
(או חצי כוס סוכר לבן)
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד (אפשר לוותר אם לא אוהבים – אבל זה ממש מומלץ!)
**כמה כפות מים במקרה הצורך

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו
מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה
בקערה גדולה מערבבים יבשים: קמח + שיבולת שועל + אבקת אפייה + מלח
מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבבים היטב
מוסיפים את הגזר והג'ינג'ר ומערבבים היטב
בקערה נפרדת מערבבים שמן + מייפל עם מטרפה עד שהנוזל הופך סמיך
אם משתמשים בסוכר צריך לערבב יותר זמן אך הסוכר לא נמס לגמרי
מוסיפים את השמן והמייפל לקערת היבשים ומערבבים היטב אך רק עד לאחידות**אם התערובת יוצאת פירורית מידי – ניתן להוסיף כמה כפות מים עד שהיא "נדבקת"
עם כפית מניחים תלוליות קטנות על נייר האפייה – בערך בכמות של כפית גדושה
אם משתמשים בכפות מידה – אז מידת הכף היא טובה
העוגיות לא גודלות הרבה באפיה, אז לא צריך להשאיר רווחים גדולים
אופים 10-12 דקות עד שהן מזהיבות ומעט מתקשות
העוגיות ממשיכות להתקשות מחוץ לתנור
לשמור עד יום בחוץ ואח"כ בקירור

הדפס