עוגיות סנדוויץ' האהבה

מרכיבים לקרמל:
25 גרם חמאה
50 גרם (רבע כוס) סוכר
75 מ"ל חלב חם

מרכיבים לעוגיות:
קרמל
200 גרם קמח (כוס וחצי פחות כף)
50 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חלמון + חלבון (במקרה הצורך)
ריבה למילוי העוגיות
אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות, מרפדית תבנית בנייר אפייה.
2. מכינים קרמל: מחממים בסיר חמאה עם סוכר על אש בינונית-גבוהה. מביאים לרתיחה ומתחילים לערבב. מערבבים עד שכל הסוכר נמס ומתקבלת תערובת חלקה בצבע חום.
3. מחממים חלב (אפשר להרתיח) ומוסיפים בהדרגה לסיר תוך ערבוב קבוע. מכבים את האש וממשיכים לערבב עד שמתקבל נוזל חלק וסמיך. מקררים.
4. מכינים בצק: מנפים לקערת מעבד מזון קמח, מוסיפים אבקת סוכר, חמאה, חלמון ואת הקרמל שהכנו מקודם. מערבבים את מרכיבי הבצק לתערובת פירורית רטובה. אם היא לא מתקבצת לכדי בצק, מוסיפים בהדרגה קצת חלבון (כף-כף) וממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק שלא נדבק לדפנות קערת המעבד.
5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים קלות כדי לאחדו לגוש. אם הבצק נדבק, מוסיפים עוד קצת קמח. מרדדים לעובי של 3-4 מ"מ. קורצים עוגיות עגולות, בחצי מהם יוצרים חור בצורת לב.
6. מסדרים את העוגיות על תבנית ואופים במשך 6-10 דקות, תלוי בתנור. העוגיות מוכנות ברגע שהן מתחילות להזהיב. מוציאים ומקררים על הרשת.
7. מרכיבים סנדוויצ'ים: מסדרים יחד את כל החלקים העליונים עם הלב וזורים עליהם אבקת סוכר. מורחים על החלק התחתון השלם בין חצי כפית לכפית ריבה ומכסים בחלק העליון עם הלב.
8. אוכלים מיד או שומרים בקופסה אטומה.

הדפס