עוגיות מעמול ממכרות

החומרים ל-25-30 עוגיות:

לבצק מעמול:
200 גרם (כוס וחצי) קמח
100 גרם (חצי כוס) סולת
50 גרם (5 כפות) קורנפלור
50 גרם (חצי כוס פחות כף) אבקת סוכר
רבע כפית אבקת אפייה
קורט מלח
150 גרם חמאה, רכה מאוד
3 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
50 מ"ל (שלושת כפות וחצי) מי זהר
אבקת סוכר, לפידור

למלית תמרים:
500 גרם תמרים מעוכים (תמרים מגולענים בוואקום), או ממרח תמרים
1 כפית שטוחה קינמון
קורט ציפורן
50 גרם חמאה רכה
2 כפיות דבש

אופן ההכנה:

1. לבצק מעמול: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים קמח, סולת, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים חמאה רכה ושמן ומעבדים לבצק פירורי. מוסיפים תמצית וניל ומי זהר, ומעבדים לקבלת בצק אחיד ורך.
מעבירים לקירור לכמה שעות, עד שהבצק מתייצב למרקם נוח לעבודה.

2. למלית תמרים: לשים יחד את כל חומרי המלית לתערובת חלקה.

3. בידיים מקומחות מחלקים את הבצק ל-25-30 כדורים. משטחים כל כדור בצק בעזרת כף היד, ממלאים במלית, סוגרים את הבצק מעל ומגלגלים לכדור.
בימים חמים במידה והבצק רך מאוד בשלב זה, כדאי להעביר את העוגיות הממולאות לקירור קצר להתייצבות לפני שמעטרים אותן.

4. מעטרים את העוגיות בעזרת צובטן, או יוצרים דוגמא בעזרת מזלג.
מעבירים את העוגיות לקירור או להקפאה לשעה-שעתיים לפני האפייה.

5. מחממים תנור לחום 180 מעלות, ואופים את העוגיות 20-25 דקות.
מאבקים מיד באבקת סוכר ומצננים.
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, עד שבוע ימים.

ענבל לביא, בלוג "פיית העוגיות"
http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/

הדפס