עוגיות חמאה

מרכיבים (ל-24 עוגיות):
175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס אבקת סוכר
קורט מלח
1 קליפה מגוררת דק מתפוז
1 כפית תמצית וניל
200 גרם קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
מעט סוכר לגלגול העוגיות
אופן ההכנה:
1. לתוך קערת מעבד מזון עם להב פלדה מכניסים אבקת סוכר, קמח, אבקת אפייה, וניל, מלח וגרידת תפוז, ומפעילים למס’ שניות עד שהחומרים מתערבבים.
2. מוסיפים את קוביות החמאה ומפעילים שנית. התערובת תהפוך "חולית". ממשיכים לעבד עוד כדקה או שתיים עד להיווצרות כדור בצק. מפסיקים את פעולת המיקסר מיד למניעת עיבוד יתר של הבצק והפיכתו לאלסטי ובלתי פריך.
3. אוספים את הבצק על משטח עבודה ולשים כחצי דקה רק עד שהבצק אחיד. יוצרים כדורים בגודל אגוז פקאן, מכדרים לכדורים אליפטיים ומגלגלים בסוכר. מניחים בתבנית ברווחים של 3 ס"מ לפחות האחד מן השני.
4. אופים כ-15-20 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ’ של 160 מעלות, או עד שהעוגיות מזהיבות יפה. מצננים בתבנית ומאחסנים בכלי אטום. העוגיות יישמרו במיטבן עד 5 ימים

הדפס